Nejvyšší čas pro zahradní domek

S přicházejícím podzimem stále častěji uvažujeme o tom, kam uschovat zahradní nářadí, sekačku a další pomůcky, které běžně na zahradě a při práci kolem domu používáme. K tomuto účelu nejčastěji slouží zahradní domek.

Otázkou ale zůstává, jaký domek si pořídit, jaký materiál zvolit, který domek je nejbezpečnější, který vydrží co nejdéle, či je bezúdržbový a v neposlední řadě, kolik peněz za něj chcete utratit. Požadavky na zahradní domky jsou různé a záleží na Vás, který z nich považujete za nejdůležitější.

Zahradní domky se samozřejmě vyrábí z různých materiálů. Někdo volí zděný zahradní domek, u něhož je ale třeba počítat s poměrně velkou finanční i časovou náročností. Další velmi oblíbené domky jsou dřevěné. Zde se ale neobejdete bez pravidelné údržby, aby si domek zachoval svůj vzhled. A k montáži jsou většinou zapotřebí odborníci.

Pokud hledáte domek, který bude ihned k dispozici a jehož montáž zvládnete sami během jednoho dne, můžete vybírat mezi domky plechovými a plastovými.

Největší výhodou plechových domků je bezesporu jejich cena. Domek se zastavěnou plochou 6,5 m2 můžete pořídit za necelých 11 tisíc korun. V nabídce jsou samozřejmě různé velikosti. Můžete volit i mezi sedlovou či pultovou střechou. Součástí některých je i přístřešek pro kolo či dřevo.

Luke a     CHESTER A     Archer domek

Plechové domky, které naleznete v našem sortimentu, jsou vyráběné z kvalitních žárově pozinkovaných ocelových plechů, rám je pak z pozinkované oceli. Díky dvojitým posuvným dveřím budete mít do domku vždy pohodlný přístup. Zároveň je domek možné i uzamknout.

Plastové domky značky Keter se vyznačují především kvalitou svého provedení. Někteří se o pevnosti plastových stěn musí přesvědčit na vlastní oči, ale následně jim obvykle dochází argumenty proti této volbě. Některé plastové domky jsou vyrobené z materiálu DUOTECH z umělé pryskyřice. Dvojité stěny jsou odolné vůči nepřízni počasí i rzi. Používané technologie firma KETER neustále vylepšuje. Pokud hledáte dřevěný vzhled, ale výhody kvalitního plastu, pak zvolte domek z EVOTECH materiálu. Tento kompozitní materiál nabízí přírodní dřevěné textury na dotek i pohled, ale ve skutečností je to pevný, stálý, bezúdržbový plastový panel s extrémně dlouhou životností.

Darwin domek Keter     Cortina domek  Keter

Domky od značky Keter nabízí spoustu výhod. Podlaha je součástí balení, zajištěno je odvětrávání, samozřejmostí je možnost uzamčení, pevné konstrukční panely a ocelové výztuže.

Možností z čeho vybírat máte spoustu, takže stačí jen připravit rovný podklad a pořízený domek na něm postavit.