Stín za dlouhých letních dní

S přicházejícím létem si konečně můžeme užívat větší množství slunečního svitu. Ale co když je ho někdy až moc a budete se chtít ukrýt ve stínu?

Nejjednodušším způsobem zastínění je použití slunečníku. Ale i zde je hned několik variant a možností mezi kterými můžete vybírat.

Jedním ze základních kritérií při výběru je, zda se bude jednat o slunečník středový nebo boční. U středových slunečníků můžete pak dále volit mezi slunečníky naklápěcími či standardními bez možnosti naklápění, ale za to s možností výběru velikosti od průměru 2,7 m až do průměru 4 m. K roztažení slunečníku většinou slouží klička a některé mají i vodoodpudivý nástřik, který Vás ochrání před mírným deštěm.

slunecnik-roja-standard-4-m-1    slunecnik-roja-naklapeci-3m-bezovy-2

Středové slunečníky se prodávají bez podstavce, ale samozřejmě ho ke slunečníku můžete dokoupit. Zde je zapotřebí sledovat informaci ohledně průměru tyče slunečníku, abyste si pořídili vhodný podstavec, který poskytne dostatečné zatížení slunečníku.

podstavec-beton-20-kg-ctverec-23911sq-d-20     podstavec-beton-25-kg-osmiuhelnik-23918r8-d-25

Boční slunečníky nabízejí jiné výhody. Můžete zde volit sklon a u některých typů i otáčet o 360°, tak abyste vždy dosáhli požadovaného stínu. Nejpohodlnější manipulace je pomocí pedálu, kde pouhým sešlápnutím dosáhnete snadného otočení.

hi880a-109001-mensi    slunecnik-roja-bocni-3-m-sedy

slunecnik-cantielver-detail-1    slunecnik-roja-standard-4-m-4     slunecnik-cantielver-detail-3   

Boční slunečníky se prodávají s křížovými podstavci, které je zapotřebí zatížit stavebními dlaždicemi. Druhou možností je zatížení podstavcem, který křížový podstavec zakryje a Vy se tak nemusíte obávat zakopnutí o stavební dlaždice. Tento podstavec se naplní pískem.

podstavec-et-9496-3    main-image-2

Pokud byste hledali neobvyklý tvar slunečníku, tak z naší nabídky můžeme doporučit slunečníky DOUBLE. Jedná se o středový slunečník se dvěma rameny pro komfortní stínění například oválného stolu. Tento slunečník má po roztažení délku 456 cm a šířku 270 cm.

dvojity-slunecnik-hnedy

Vybírat můžete z velkého množství slunečníků s moderním designem a pevnou kovovou konstrukcí, aby Vás už ostré slunce nepřekvapilo a mohli jste si v klidu užívat dlouhých letních dní.