Jak zastínit terasu či balkón?

V letních parných dnech si mnozí z nás užívají sluneční paprsky, ale na terase či balkóně byste přeci jen uvítali trochu stínu.

Zastínění terasy či balkónu můžete docílit hned několika způsoby.

Nejlevnější a na instalaci nejsnadnější variantou je stínící plachta. Nemusíte nic stavět ani vrtat. Plachta představuje skvělou alternativu ke slunečníku, je chráněna lehkou impregnací, která Vás ochrání před mírným deštěm. Součástí našich stínicích plachet jsou i kovová oka a lana pro uchycení a umístění kamkoli budete potřebovat. V nabídce máme plachty čtvercové a trojúhelníkové o délce strany 3,6 m nebo 5 m. Stínicí plachtu můžete jednoduše schovat a natáhnout ji pouze, když svítí slunce.

stínicí plachta trojúhelník    stínící plachta čtverec

Stínu docílíte také za pomoci markýz, které můžete instalovat jak do zdi, tak do stropu. Naše markýzy jsou ovládány manuálně pomocí kličky. Umožňují také nastavit sklon od přibližně 5° do 21°. Vysunout je můžete dle libosti, není podmínkou, aby byla vždy plně vytažená. Plachta je vyrobena z pevného polyesteru. V naší nabídce naleznete markýzy o šířce od 2 metrů do 5 metrů.

markýza

Pokud chcete zvolit stínění pomocí markýzy, ale nechcete se pouštět do vrtání, můžete zvolit volně stojící markýzu. Stojany markýzy se zajistí dlaždicemi, které poskytují dostatečnou stabilitu konstrukce. Díky této variantě získáte také velký zastíněný prostor pro umístění například zahradního nábytku.

volně stojící markýza  volně stojící markýza2

Poslední způsob zastínění, který bychom Vám chtěli představit, jsou pergoly. Pokud využijete tuto možnost, získáte v terase prostor, který můžete celoročně využívat bez ohledu na to, zda zrovna svítí ostré slunce či se k zemí spouští déšť. Polykarbonátová střecha Vás ochrání před všemi rozmary počasí. Naše pergoly mají stabilní hliníkovou konstrukci, která je doplněna 6 mm silným komůrkovým polykarbonátem. I když je tento způsob zastínění nejnáročnější na instalaci, díky unikátnímu systému nasouvání střešních panelů je sestavní poměrně rychlé a jednoduché. I u pergol můžete volit hned ze 4 rozměrů. Dále si můžete také zvolit, zda upřednostňujete transparentní polykarbonát, kde je propustnost světla přibližně 80% nebo šedý polykarbonát s 50% propustností.

pergola Bruce  pergola Bruce 2

Pokud jste možnost zastínění teprve zvažovali, věříme, že si z naší široké nabídky vyberete a užijete si zbytek léta na své terase či balkónu naplno.