Připravte se na jaro s námi

Počasí už konečně vypadá na to, že budeme moci začít trávit více času na zahradě a připravit ji tak na dlouho očekávaný příchod jara.

Jako první se většina z nás snaží připravit trávník tak, abychom se co nejdříve mohli těšit ze svěže zeleného travního koberce. Pro sebrané listí, drny, mech, plevel i zbytky posekané trávy zajisté využijete kompostér. V naší nabídce naleznete kompostéry od objemu 320 l, přes 470 l až po 650 l. Můžete vybírat mezi variantou s podstavcem či bez podstavce. Všechny jsou vyrobeny z odolného plastu.

S jarem je samozřejmě spjat i výsev semínek, abychom se v létě dočkali domácí zeleniny. Pro tyto účely skvěle poslouží květináč Urban Bloomer, jehož součástí jsou přímo nádoby pro setí semínek. Zároveň do něho můžete umístit i sazenice. Při práci s tímto květináčem Vás nebudou bolet záda, protože se jedná o vyvýšený květináč, stejně jako je tomu u květináče Easy Grow.

květináče

Mnoho z Vás se jistě už těší na návštěvu zahradnictví a výběr prvních květin do truhlíků a květináčů. Počátkem jara je vhodné do truhlíků zasadit například pomněnky, primule či macešky, které vydrží i ranní nízké teploty. Tyto květiny můžete zasadit do dřevěných truhlíků, které umístíte na parapet nebo do květináče Stojan či EUR paleta, které ozdobí Vaši terasu. Pokud jste příznivcem květináčů z odolného plastu, máme pro Vás také širokou nabídku.

květináče2

Samozřejmě se Vám bude hodit, když budete mít to nejčastěji používané načiní kdykoliv po ruce. I k tomuto účelu mohou sloužit naše úložné boxy. I u nich můžete vybírat z celé řady. Na balkóně můžete využít menší City Box o objemu 113 l, na zahradu se bude hodit větší box Hollywood o objemu 270 l a těm, co potřebují mít po ruce opravdu hodně načiní, doporučujeme box Kentwood o objemu 350 l, jehož víko s nosností 220 kg může sloužit zároveň jako místo k posezení, když si budete chtít odpočinout.

Začátkem sezóny ještě nemáme tušení, zda bude bohatá na deště, které samy zavlaží zahradu, či zda půjde o sezónu suchou, kdy se bude hodit každá nasbíraná dešťová kapka. V každém případě přijde vhod nádrž na vodu. Můžete využít skládací nádrže o objemu až 1 000 l, která od jara do podzimu slouží jako zásobárna dešťové vody a na zimu ji jednoduše vypustíte a složíte. Nemusíte se tak bát, že by prázdná nádrž v zimě zkřehla či ji odfoukl vítr a navíc složená zabere minimum místa.

nádrže